Belangrijk: Langdurige cliëntenstop. Klik hier voor meer informatie.

Seks op gekke plekken

23/11/2021  •  2 min leestijd

Onlangs werd ik door Radio1 gevraagd om in gesprek te gaan over de vraag Waarom hebben mensen seks op gekke plekken? Deze vraag kwam naar aanleiding van een nieuwsbericht over een rondcirculerende video van een seksend koppel in de Sint-Michielskerk in Bree.

Het fragment kun je hier beluisteren:

Tja, allereerst: wat is een gekke plek? Voor de één is iedere vorm van seks buiten het bed al een gekke plek. Voor de ander is seks in de natuur vanzelfsprekender dan seks met de beperkingen die een bed met zich mee brengt.

Seks in de buitenlucht, of op een openbare plek, brengt een andere spanning en andere sensaties met zich mee. Je kunt de mogelijkheid om betrapt te worden bijvoorbeeld opwindend vinden. Of het feit dat seks in de natuur andere zintuigen op scherp zit. Of het een kick vinden om seks te hebben op een onbekende plek waar misschien wat meer creativiteit en flexibiliteit van je gevraagd wordt.

Het ervaren van spanning kan een reden zijn waarom mensen openbare plekken opzoeken. Maar wanneer je geen eigen plek hebt om seks te hebben, omdat je bijvoorbeeld nog bij de ouders woont ( of bij je huidige partner ;), dan moet je soms ook creatief zijn. Mensen hebben ook seks op openbare plekken omdat dit spannend beeldmateriaal op kan leveren, al dan niet met het idee hier geld aan te verdienen.

Zin in seks kan mensen ook overvallen zonder dat er heel bewust op voorhand voor een openbare wordt gekozen. Wanneer het bed te ver weg is kan spontane lust een reden zijn om het park of de auto in te duiken. Zin in seks laat zich nou eenmaal niet altijd plannen.

Welke plek voor jou (te) gek is, dat is dus heel persoonlijk. Het ligt er maar aan wat je wilt ervaren. Spanning? Ontspanning? Een orgasme? Verbinding? Uiteindelijk blijft voor veel mensen bed toch bovenaan staan. Warme voeten, een goede vering en na de seks meteen in slaap kunnen vallen is toch ook wel heel uitnodigend.

NB; het interview vond plaats in de nacht. Nadat de producent mij belde kreeg ik te horen dat ik binnen 20 sec al ' on air' zou zijn omdat de gast voor mij niet bereikbaar was. Geen tijd om te schakelen dus. Met een hartslag van 200 bpm maar meteen aan en gaan.