Aanbod

Counseling

Seks is niet in elke levensfase plezierig of probleemloos. Als consulent seksuele gezondheid kan ik je mogelijk helpen om weer plezier te beleven aan seks.

De stap naar een huisarts of seksuoloog blijkt in de praktijk niet altijd nodig.

Je kunt bij Bureau Intieme Zaken terecht voor laagdrempelige en kortdurende counseling met betrekking tot vragen rondom bijvoorbeeld verschil in verlangen, pijn bij het vrijen, erectieproblemen, seksuele oriëntatie, geen zin in seks of een veranderde seksualiteit door ziekte, zwangerschap of beperking. De gesprekken kunnen zowel individueel als met een partner plaatsvinden.

Het doel van counseling is dat jij seksualiteit weer zo kunt ontdekken en kunt vormgeven dat je het weer als een plezier mag ervaren.

Neem geheel vrijblijvend contact op.

“Heel erg bedankt voor de gesprekken, ik heb het als heel fijn ervaren. Je komt serieus en toch luchtig over, professioneel maar niet afstandelijk. Ik denk dat Edwin en ik wel even vooruit kunnen! Ik zal vast nog vaak aan onze gesprekken terug denken (…)”

- Edwin (29) en Froukje (32)

Seksualiteit en psychische klachten

Lichte psychische klachten

Problemen rondom seksualiteit kunnen zorgen voor psychische klachten als somberheid, angst, verdriet of onzekerheid. Andersom kunnen deze klachten ervoor zorgen dat de seks niet ( meer ) zo gaat zoals je wilt. Tijdens een consult kunnen we kijken op welke manier je klachten, en je seksualiteit, van invloed zijn op elkaar.

Zware psychische klachten

Ernstige psychische klachten, zoals een depressie, een psychose, PTSS of een fobie kunnen ook veel invloed hebben op je persoonlijkheid en je seksualiteit. Wanneer deze klachten mogelijk ten grondslag liggen aan je seksuele probleem, dan kun je met je hulpvraag wellicht beter terecht bij een hulpverlener of organisatie die, naast je seksuele hulpvraag, ook kennis heeft van deze psychische aandoening.

Mocht je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op.

Anoniem en zonder verwijzing

De stap nemen naar een seksuoloog of consulent seksuele gezondheid kan best spannend zijn. Gezondheidscentrum Samen Beter, waar de consulten plaatsvinden, heeft diverse disciplines onder haar dak zoals de huisarts, fysiotherapie en verloskunde. Wanneer je plaats neemt in de wachtkamer kan niemand aan je zien waarom je binnen stapt.

Daarnaast kun je direct terecht zonder verwijzing van de huisarts of een andere specialist. Inhoudelijke informatie wordt niet gedeeld met derden of opgenomen in een dossier.

Training

Bureau Intieme Zaken ontwikkelt en verzorgt trainingen op het gebied van seksualiteit en weerbaarheid voor jongeren en professionals in de zorg en het onderwijs. Op een toegankelijke en interactieve manier, en met een dosis humor, mag alles besproken worden. Niets is te gek. De trainingen kunnen worden vormgegeven naar de vraag, de kennis en het niveau van de doelgroep. Heb je bijvoorbeeld interesse in een voorlichting over het bespreekbaar maken van seksualiteit binnen je organisatie, een training over (seksuele) weerbaarheid voor jongeren in het onderwijs of in een training over seksualiteit in de zorg? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Om de doelstellingen te bereiken werkt Bureau Intieme Zaken vaak samen met professionals uit andere disciplines. Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je zelf interesse in een samenwerking? Stuur me dan een bericht.

Heb je zelf een suggestie voor een training rondom het thema seksualiteit? Bureau Intieme Zaken staat altijd open voor nieuwe, frisse ideeën.

“Ik vond het erg leerzaam, ik zou nu anders handelen als ik het (seksualiteit van ouderen) tegenkwam in de praktijk.

- Leerling, 1e jaars, MBO-V (Training Ouderen en Seksualiteit)

“Docent legt het uit op leerlingniveau en speelt in op de vragen die er zijn. Ik ben tevreden over deze gastlessen.”

- Frank, docent VMBO (Seksuele voorlichting en vorming)

Geaccrediteerde scholing

Bureau Intieme Zaken biedt ook geaccrediteerde scholing aan, zoals de scholing Intimiteit en Seksualiteit op leeftijd. Deze 1-daagse scholing is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de V&V. Enkele thema’s die aan bod komen zijn de persoonlijke visie van de zorgprofessional, het belang van aandacht voor seksuele gezondheid, diverse ziektebeelden en gespreksvaardigheid.

Deze scholing wordt gegeven in Buren, Gelderland. (€265,- p.p. inclusief lunch)

Inschrijven? Stuur een email naar cornely@bureauintiemezaken.nl of klik hier.