Belangrijk: Langdurige cliëntenstop. Klik hier voor meer informatie.

Het ON-gesprek

01/04/2022  •  3 min leestijd

Een verkennend gesprek over je seksleven vanuit Openheid en Nieuwsgierigheid.

Waarom hebben we het hier nooit eerder over gehad? Deze vraag hoor ik geregeld terug tijdens de counselinggesprekken. Veel stellen geven aan het jammer te vinden dat ze niet eerder met elkaar in gesprek zijn gegaan over diverse thema’s van hun seksleven.

Eerder met elkaar in gesprek over je seksleven kan namelijk een hoop leed besparen. Daarom ben ik dan ook begonnen met het opstarten van, hoe ik het zelf genoemd heb, de ON-gesprekken.

Waarom?

Een open en verkennend gesprek over seks dus, juist aan het begin van de relatie. Waarom? Omdat ik denk dat het kennen en delen van je eigen seksuele wensen, en de nieuwsgierigheid naar de wensen van de ander, aan de basis liggen van een goede en gezonde seksuele relatie. Wanneer je dit gesprek aan het begin van de relatie hebt leer je samen, vanaf de start, hoe je je wensen op elkaar af kunt stemmen. Zo verklein je de kans op onjuiste aannames en onrealistische verwachtingen.

Miscommunicatie, en de focus op de verschillen, kan seks tot een beladen thema maken. Het gesprek loopt langzaam maar zeker steeds verder vast. Wanneer er al geruime tijd een verschil in behoeften is wordt het soms steeds lastiger om ingesleten patronen te doorbreken en de seksuele relatie te herstellen. Openheid aan het begin van de relatie, en samen regelmatig je seksleven positieve aandacht geven, kan een hoop ellende besparen en meer seksueel plezier opleveren.

Wat partners verbindt

Seksuele voorkeuren zijn heel persoonlijk. En iedereen neemt weer andere ervaringen mee vanuit eerdere relaties. Verschillen zullen er dus vast en zeker zijn. Het is de kunst om te kijken waar je elkaar kunt vinden. En om een manier te vinden om de verschillen naast elkaar te laten bestaan. Wanneer je binnen de relatie een veilige en leuke speelplek kunt creëren, dan kun je samen de seksuele avonturen en uitdagingen met meer vertrouwen aan gaan.

Doel van het gesprek

Een ON-gesprek heeft een ander doel en een ander startpunt dan de reguliere counselinggesprekken. Waar tijdens de counselinggesprekken het meedenken en begeleiden van een hulpvraag / probleem centraal staat, ligt in een ON-gesprek de nadruk op de verkenning en afstemming van jullie seksuele relatie.

Voor wie?

Een ON-gesprek heeft als doel om elkaar op seksueel vlak beter te leren kennen. Of je nu pas net in een relatie zit of misschien al wat langer. Het ON-gesprek is voor ieder stel dat vanuit openheid en nieuwsgierigheid samen eens een goed gesprek over seks wil hebben.

Praktisch

  • Het ON-gesprek is een éénmalig gesprek.

  • Wanneer er na afloop van dit gesprek nog de behoefte is om verder door te praten dan is het inplannen van een vervolggesprek uiteraard mogelijk.

  • Duur: 2,5 uur ( 150 min met een korte pauze)

  • Kosten: € 265,-

  • Geef in je aanmelding aan dat je kiest voor het inplannen van een ON-gesprek.

Lijkt het je leuk om samen een ON-gesprek te hebben en elkaar op seksueel vlak beter te leren kennen? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Let’s get it ON 🎶