Belangrijk: Langdurige cliëntenstop. Klik hier voor meer informatie.

Tijdelijke cliëntenstop

22/04/2021  •  2 min leestijd

Waarom een cliëntenstop?

Om meerdere redenen stel ik soms tijdelijk een stop in: Drukte in de praktijk, een intensieve studieperiode of privé-omstandigheden kunnen redenen zijn voor een stop. Ik kies er bewust voor om geen wachtlijst te hanteren.

Op dit moment is het erg druk binnen de praktijk en komen er veel aanmeldingen tegelijk binnen. Anders dan bij sommige andere praktijken is Bureau Intieme Zaken een eenmanspraktijk (eigenlijk een eenvrouwspraktijk).

Soms blijven cliënten langer verbonden aan de praktijk omdat de hulpvraag verandert of wanneer de situatie complex blijkt te zijn. Dit is niet altijd van tevoren te voorzien.

Ik adviseer mensen bij een cliëntenstop altijd eerst elders te informeren naar de mogelijkheden, onder andere via de site van onze wetenschappelijke beroepsvereniging, de NVVS. Zie https://www.nvvs.info/clienten/zoek-een-seksuoloog

Daarnaast kan een huisarts ook meedenken in de zoektocht naar passende hulp. Huisartsenpraktijken hebben meestal ook praktijkondersteuners in dienst die verschillende vragen rondom seksuele gezondheid goed kunnen beantwoorden.

Mensen onder de 25 jaar kunnen met hun vragen rondom seksuele gezondheid ook gratis terecht bij de GGD. Zie https://sense.info/nl/sense-jouw-buurt/adressen-de-buurt

Tijdens een cliëntenstop neem ik geen contact op en noteer ik geen gegevens. Mensen die zich toch graag bij mij willen aanmelden raad ik aan om de website in de gaten te houden. Daar geef ik aan wanneer aanmelden weer mogelijk is. Mensen kunnen dan zelf contact met mij opnemen.