Belangrijk: Langdurige cliëntenstop. Klik hier voor meer informatie.

Autisme en seksualiteit: Sanne Klunder helpt je op weg

19/06/2020  •  1 min leestijd

Hoe meer positieve aandacht voor seks, hoe beter. In Eindhoven is mijn collega, Sanne Klunder, werkzaam in haar eigen praktijk: Praktijk Seksuele Gezondheid Eindhoven.

Onze werkwijze, en onze doelgroep, kent veel overeenkomsten. We bieden beiden kortdurende en laagdrempelige consulten aan op het gebied van seksualiteit. Sanne is daarnaast nog gespecialiseerd in ‘autisme en seksualiteit’.

Op haar website is daarover het volgende te lezen: Autisme en seksualiteit “Vaak komen stellen bij mij waarvan één van de partners autisme heeft. Dat leidt in veel gevallen tot communicatie- en intimiteitsproblemen.

Via speciale counseling zijn die doorgaans heel goed aan te pakken, zodat mensen weer blij zijn met elkaar.” Bij Sanne kunnen individuen, en stellen, terecht met al hun vragen.

Voor koppels biedt zijn o.a. het programma ‘Autisme in partnerrelaties’ aan. Daarnaast kunnen ouders en pubers met haar in gesprek over leuke en gezonde seksualiteit. Daarvoor maakt zij gebruik van het lesprogramma Ik! Puber, ontworpen door Yulius Autisme Expertisecentrum.

Mocht je meer over Sanne en haar werk willen weten, kijk dan op: www.praktijkseksuelegezondheid.nl of www.sanneklunder.nl